Notícies

Activitats de formació per al cos de bombers de la Generalitat i el SDIS66

29 de November del 2019

El passat 8 d’octubre van començar les jornades de formació  del projecte COOPEREM per a comandaments del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya. En aquesta ocasió, a més de rebre la presentació i explicació del pla de cooperació operativa transfronterera en emergències 3 formadors del cos de bombers dels Pirineus Orientals (SDIS66) van compartir les seves doctrines d’intervenció en dos dels escenaris de treball del pla: accidents de trànsit i incendis d’habitatge.

De la mateixa manera, el passat divendres 22 de novembre van ser 20 comandaments de bombers del SDIS66 els que van rebre la formació per part dels bombers de la Generalitat de Catalunya de com treballen en la mateixa tipologia de serveis.

Durant els propers mesos de desembre i gener, es realitzarà la part pràctica de la formació, amb demostracions reals al parc de Figueres i de Perpinyà sobre les maniobres d’intervenció dels bombers d’una i altra banda de la frontera. També es continuaran fent altres sessions de la formació per tal de que fins a 80 comandaments més la puguin rebre.

L’objectiu principal d’aquestes formacions es preparar-se per a poder col·laborar en emergències adquirint:

– L’aprenentatge sobre l’organització en emergències de cada cos operatiu

– L’aprenentatge sobre les doctrines d’intervenció de cada cos operatiu

–  La pràctica per a realitzar les ajudes en emergències

– La confiança entre organitzacions