Notícies

El projecte COOPEREM desperta l’interès del Ministeri d’Interior alemany

10 de November del 2020

Membres de la Universitat de Nuremberg han contactat amb els responsables del projecte COOPEREM, en el marc d’un estudi sobre la cooperació transfronterera que està duent a terme aquesta universitat. En concret el professor Tobias Chilla, responsable del projecte, ha mantingut una conversa amb Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a Girona i responsable del projecte COOPEREM, a través de la
qual han compartit les experiències de treball iniciades entre banda i banda de la frontera catalano-francesa, resultat del COOPEREM.

El projecte que guia el professor Chilla, és un encàrrec del Ministeri d’Interior d’Alemanya amb el qual el govern alemany pretén conèixer les xarxes de cooperació i vincles internacionals que sorgeixen entre les regions transfrontereres. El seu objectiu és analitzar quines són les situacions més comunes de treball que es
donen a les zones transfrontereres, les dificultats existents i els mecanismes engegats per superar les barreres administratives per tal que les regions transfrontereres puguin col·laborar.

El COOPEREM treballa en la formulació de polítiques comunes que siguin compartides entre els responsables de les emergències de banda catalana i banda francesa de la frontera. Per exemple, en cas que es produeixi un incendi en aquesta zona, estableix els protocols a seguir perquè ambdós cossos de bombers es coordinin de manera ràpida i eficaç a l’hora d’actuar. Aquest és un dels exemples que Albert Ballesta va poder compartir amb el professor Chilla, destacant-ne la importància que hi hagi una comunicació fluida i clara, i una capacitat de col·laboració constant entre els responsables polítics i tècnics de països veïns.

Llegeix la nota de premsa completa aquí